Alleen nog maar gemotiveerd personeel

Het certificaat “Goed Werknemer” zorgt ervoor dat u alleen nog maar investeert in nieuwe medewerkers die weten wat er verwacht wordt van een werknemer. U kunt dan de proeftijd gebruiken waarvoor deze is: kijken of iemand in staat is dat te doen waarvoor hij is aangenomen. Geen moeilijke, slecht te onderbouwen, gesprekken over houding en gedrag.

images-7Houding en gedrag belangrijk uitvalrisico

85% van de mensen valt af op houding en gedrag. Bij alle medewerkers die vroegtijdig ontslagen worden staat houding en gedrag, na economische omstandigheden, als oorzaak met stip op 1.

Als u bij aanname vraagt naar het certificaat “Goed Werknemer” reduceert u de kans dat u afscheid moet nemen van mensen op houding en gedrag tot nagenoeg nul. U heeft geen teleurstelling op de werkvloer, geen nodeloze investering van medewerkers.

Het assessment van MKB-GW

Met “Goed Werknemer” testen we mensen op 15 punten die allemaal te maken hebben met houding en gedrag. Daarbij komen naast motivatie ook leerhouding, arbeidsvaardigheden en sociale vaardigheden aan de orde. In een assessment van een week worden mensen in de praktijk op deze punten beoordeeld. Getrainde assessoren maken op basis van een vastgelegd curriculum een rapportage.

Bij deze methode gaat het er ons om dat we in de praktijk zien hoe mensen zich, in relatie tot werk, gedragen. Vertellen hoe het hoort kan nagenoeg iedereen, maar het uitvoeren is een tweede.

80% werkt tot volle tevredenheid

Inmiddels zijn er honderden assessments afgenomen en weten we dat ongeveer 40% van de deelnemers niet voldoet aan de criteria van MKB-GW. Van de 60% van de mensen die wel voldoet, werkt ruim 80% na een halfjaar nog tot volle tevredenheid bij de werkgever.

De 15 punten van MKB-GW zijn afgeleid van een onderzoek door MKB Nederland naar de belangrijkste problemen rond personeel. In de top 25 staan allemaal punten die direct met houding en gedrag te maken hebben. We nemen we deze assessments af in Nederland sinds 2006.

Nanninga248x306Bernhard Nanninga, BC Group Zwolle over MKB “Goed Werknemer”:

MKB-GW helpt ons om snel en betrouwbaar te kunnen bepalen of we met een kandidaat verder willen. “Een vak kun je bij ons nog prima leren, maar iemand die niet wil, daar heb ik niks aan.”

 

Kosten

Het assessment van een week kost € 695,- (excl. BTW). Afhankelijk van de doelgroep die u wenst aan te nemen zijn deze kosten in veel gevallen nog sterk terug te brengen.

Meer weten?

Wilt u weten wat MKB-GW voor uw organisatie kan betekenen, of hoe dit bij kan dragen aan uw social return verplichting, neem dan vrijblijvend contact op voor het maken van een afspraak.