Naast kennis en kunde ook goede werknemersvaardigheden

 

Op school leer je een vak. Vaak in theorie en praktijk. Toch is het voor werkgevers erg belangrijk hoe je je gedraagt. Goede werknemersvaardigheden dus. Maar dat is geen duidelijk en zichtbaar onderdeel van je opleiding. Met het certificaat Goed Werknemer maak je ook zichtbaar dat je beschikt over goede werknemersvaardigheden.

images-7Houding en gedrag belangrijk uitvalrisico

85% van de mensen valt af op houding en gedrag. Van alle medewerkers die vroegtijdig ontslagen worden staan houding en gedrag, na economische omstandigheden, als oorzaak met stip op 1.

Als u bij aanname vraagt naar het certificaat “Goed Werknemer” reduceert u de kans dat u afscheid van mensen moet nemen op houding en gedrag tot nagenoeg nul. U heeft geen teleurstelling op de werkvloer, geen nodeloze investering van medewerkers.

Het assessment van MKBGW

Met “Goed Werknemer” testen we mensen op 15 punten die allemaal te maken hebben met houding en gedrag. Daarbij komen naast motivatie ook leerhouding, arbeidsvaardigheden en sociale vaardigheden aan de orde. In een assessment van een week worden mensen in de praktijk beoordeeld op deze punten. Getrainde Assessoren maken op basis van een vastgelegd curriculum een rapportage.

Bij deze methode gaat het er ons om dat we in de praktijk zien hoe mensen zich, in relatie tot werk, gedragen. Vertellen hoe het hoort kan nagenoeg iedereen; maar het uitvoeren is een tweede.

80% werkt tot volle tevredenheid

Inmiddels zijn er honderden assessments afgenomen en weten we dat ongeveer 40% van de deelnemers niet voldoet aan de criteria van MKBGW. Van de 60% van de mensen die wel voldoet werkt ruim 80% na een halfjaar nog tot volle tevredenheid bij de werkgever.

De 15 punten van MKBGW zijn afgeleid van een onderzoek door MKB Nederland naar de belangrijkste problemen rond personeel. In de top 25 staan allemaal punten die direct met houding en gedrag te maken hebben. Sinds 2006 nemen we deze assessments af in Nederland.

UnknownArjen Ravensloot, GEJA Werkprojecten Aalsmeer over MKB “Goed Werknemer”:

MKBGW helpt ons om snel en betrouwbaar te kunnen bepalen of we met een kandidaat verder willen. “Een vak kun je bij ons nog prima leren, maar iemand die niet wil daar heb ik niks aan.”

Kosten

Het Assessment voor studenten kan binnen de school worden aangeboden. Zie voor meer informatie ook opleiding voor docent MBO en HBO.

Meer weten?

Wilt u weten wat MKBGW voor uw organisatie kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact op voor het maken van een afspraak.