Assessment Goed Werknemer op de werkvloer

 

Tijdens je stage of werkervaringsplaats testen of je een goede werknemer bent. Althans in de ogen van werkgevers. Dat kan met het assessment Goed Werknemer van MKBGW. Al sinds 2006 nemen we dit assessment in Nederland af en inmiddels weten we dat goede werknemersvaardigheden je kansen op werk met meer dan 50% vergroten.

Als werkgevers iemand willen aannemen, kijken ze naar diploma’s en werkervaring, maar de grootste zorgen maken ze zich om de juiste werkhouding. Maar hoe weet je dat nou? Om zo min mogelijk risico te nemen, neemt de werkgever dus graag iemand aan aan wie hij kan zien dat hij of zij over de juiste instelling beschikt. Soms door werkervaring, soms doordat iemand een positief verhaal vertelt.

Kennis-houding-en-gedragMaar wat dan als hij jou niet kent. Juist, dan twijfelt de werkgever. Met het certificaat Goed Werknemer kun je dat oplossen. Dan kun je bewijzen dat je over de juiste houding en het goede gedrag beschikt.

Uit onderzoek zijn 15 punten naar voren gekomen die werkgevers essentieel vinden als het gaat om goede werknemersvaardigheden. Gedurende je werk op stage- of werkervaringsplek wordt je op al deze onderdelen getest. Denk daarbij aan: afspraken nakomen, taalgebruik, samenwerken, omgaan met collega’s en de baas, e.d.

Als je in deze periode laat zien dat je al deze punten voldoende beheerst, ontvang je het certificaat Goed Werknemer. Je zult merken dat bij aannamegesprekken het niet meer gaat over je uitkeringsperiode of beperking maar over wat je kunt betekenen voor je nieuwe baas.

In het assessment word je ondersteund door je werk- of stagebegeleider. Samen met jou zorgt die ervoor dat je voldoende bewijzen verzamelt.

Inmiddels zijn honderden mensen in Nederland je voorgegaan en van de mensen die het certificaat hebben behaald, werkt ruim 80% al meer dan een halfjaar tot volle tevredenheid.

Kosten

Deelname aan het assessment kost 695,– (excl BTW). MKBGW werkt samen met verschillende gemeentes en het UWV, dus vraag je consulent naar de mogelijkheden.

Wil je weten hoe je mee kunt doen, laat het ons weten.