Assessor worden?

 

Regelmatig is er weer een opleiding tot Assessor. De opleiding vindt plaats centraal in Nederland of, indien gewenst, in-company.

Ben jij degene die zorgt dat werkgevers mensen aannemen waar ze van op aan kunnen? Die uit het juiste hout zijn gesneden?

Het begint allemaal bij Naamloosde houding (wíl ik écht wel aan de slag?) en het gedrag (kan ik goed deelnemen aan een werkomgeving?).

Om mensen te kunnen beoordelen op houding en gedrag is het noodzakelijk dat we exact dezelfde zaken meten en dat we aan onze observaties ook de dezelfde waarden hangen. In de Opleiding tot Assessor worden alle kenmerken besproken en gewogen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt 2 dagen. In die dagen wordt aandacht besteed aan de beoordelingscriteria, de manier waarop de aspecten bewezen kunnen worden en aan rapporteren. De opleiding wordt afgesloten met een theorie-examen.

Als zelfstandig Assessor kun je bewijzen beoordelen die tijdens stage-/werkervaring worden verzameld door de deelnemers.

Over de trainer…Naamloos

De training wordt gegeven door Cees Jan Gieskes. Cees Jan is de grondlegger van MKB-GW en heeft het concept in de afgelopen jaren doorontwikkeld tot wat het nu is. “Goed Werknemer” van MKB-GW is inmiddels een landelijk actief keurmerk. 

Rol van de Assessoren

Als Assessor beoordeel je de bewijzen die kandidaten op verschillende manieren verzamelen om de 15 aspecten te bewijzen. Je beoordeelt, maar bent niet de professionele begeleider bij de werkzaamheden die de kandidaat uitvoert. Op basis van je oordeel rapporteer je aan het examenbureau van MKB-GW. Dit examenbureau bepaalt, mede op basis van jouw beoordelingen, uiteindelijk wie in aanmerking komen voor het keurmerk “Goed Werknemer”.

Deelnemers aan de assessments

De deelnemers aan de training “Goed Werknemer” zijn divers. Het varieert van mensen bij een sociale werkvoorziening of dagbesteding tot MBO-leerlingen.

Maar ze hebben allemaal één ding gemeen, ze denken graag weer aan het werk te willen.

Inmiddels is een aantal grote en middelgrote gemeentes afnemer van MKB-GW en ook in de bouw, in de zorg en bij grensoverschrijdend werken is MKB-GW een belangrijke partner.

Interesse

Meld je dan nu aan via info@mkbgw.nl voor de Opleiding Assessor.

Kosten: € 650,- exclusief BTW.

Meer informatie of aanmelden?

Stuur je vraag of aanmelding via info@mkbgw.nl.